Digitaalisia kohtaamisia — Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan

Suominen, Jaakko; Saarikoski, Petri; Vaahensalo, Elina
Nimeke: Digitaalisia kohtaamisia — Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan
Tekijät: Suominen, Jaakko (Kirjoittaja)
Saarikoski, Petri (Kirjoittaja)
Vaahensalo, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450387
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 323
Tuoteryhmät: Tekniikka ja It
Viestintä ja media
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 61.721 Verkkoyhteisöt. Sähköposti. Verkkojuttelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: verkkokeskustelu, verkkojuttelu, verkkoyhteisöt, keskusteluryhmät, keskustelupalstat, Internet, sosiaalinen media
E-kirja, 2019
EPUB
19,00 €

Verkon keskustelualustat ovat jo vuosikymmeniä tarjonneet juttuseuraa - ensin harvalukuisille harrastajille, sitten kaikelle kansalle. Internetin arkipäiväistyminen, sosiaalinen media ja mobiiliteknologia ovat tehneet verkko- ja tietokonevälitteisestä keskustelusta helppoa ja nopeaa. Mistä keskustelujen sheriffit, trollit, symppaajat ja lurkkaajat ovat tulleet, ja mihin he ovat menneet?

Digitaalisia kohtaamisia esittelee verkkokeskustelujen historiaa 1980-luvulta tähän päivään suomalaisesta näkökulmasta. Kirjassa tarkastellaan kunkin aikakauden suosituimpia keskusteluympäristöjä ja kuumimpia puheenaiheita. Mitkä seikat yhdistävät ja erottavat keskustelijoita vuosikymmenestä toiseen?

Kirja kuvaa myös verkkokeskustelujen herättämää huolta. Nimettömänä ja kasvottomana on helppo suoltaa asiattomuuksia ja vihamielisiä kommentteja, joten keskustelujen sisältöä on syytä voida suitsia. Sanomisen vapautta on koeteltu verkkokeskustelujen alkuvaiheesta lähtien, vaikka ilmiö tuntuu 2010-luvulla ajankohtaisemmalta kuin koskaan aikaisemmin.


Katso myös näitä tuotteita