Dialogi demokratiassa

Alhanen, Kai
Nimeke: Dialogi demokratiassa
Tekijät: Alhanen, Kai (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953948
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Politiikka
Demokratian tulevaisuus
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: demokratia, dialogi, dialogisuus, kansalaisyhteiskunta, osallisuus, päätöksenteko, yhteiskuntafilosofia
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Demokraattinen päätöksenteko ja järjestelmän toimivuus edellyttävät kansalaisten kykyä vuoropuheluun. Monimutkaisissa ja -kulttuurisissa yhteiskunnissa ihmisten on kuitenkin yhä vaikeampi ymmärtää toisiaan, koska kokemukset maailmasta ovat täysin erilaisia. Demokratian tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan laajaa kansalaisten yhteistoimintaa ja enemmän keskustelua. Miten sitä voi oppia, ja millä tavoin dialoginen keskustelu voi vahvistaa demokratiaa sen nykyisissä taloudellisissa, sosiaalisissa, ideologisissa ja ekologisissa kriiseissä?

Dialogi demokratiassa osoittaa vuoropuhelun välttämättömyyden lamaantuneen järjestelmän korjaamiseksi. Dialogin filosofia yhdistyy kirjassa länsimaisen poliittisen perinteen keskusteluihin demokraattisesta elämäntavasta. Teos pohtii myös dialogin edellyttämiä taitoja sekä luonnostelee uudenlaista osallisuustajun kansalaishyvettä, joka voi elvyttää demokratian sen nykyisestä tilasta.


Katso myös näitä tuotteita