Blairista Brexitiin — Britannian tie Euroopan laidalle

Kantola, Markus
Nimeke: Blairista Brexitiin — Britannian tie Euroopan laidalle
Tekijät: Kantola, Markus (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450295
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: Muuttuva työ ja talous
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 95.13 Ison-Britannian historia, nykyaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, poliittinen kulttuuri, yhteiskuntakehitys, brexit, sisäpolitiikka, ulkopolitiikka, kansainvälinen politiikka, uudistukset, poliittiset johtajat, poliittiset kriisit, haasteet (ongelmat), historia
E-kirja, 2019
EPUB
21,00 €

Vielä sata vuotta sitten Britannia hallitsi valtavaa aluetta, johon kuului neljännes maapallon asukkaista. Imperiumin hajoamisen jälkeenkin kuningaskunta on ollut huomattava kansainvälinen toimija, mutta onko sen mahti nyt murtumassa? Miten Britannia ajautui tai ohjattiin kohti Euroopan marginaalia?

Blairista Brexitiin selvittää viime vuosikymmenten poliittisia käänteitä Britanniassa ja osoittaa EU-eron reunalle johtaneiden myrskyisten tapahtumien historialliset juuret. Brittiläiseen politiikkaan kuuluva ja aggressiivisen sanomalehdistön valvoma traditionalismi on näkynyt myös Margaret Thatcherin ja Tony Blairin yrityksissä viedä yhteiskuntaa aivan uuteen suuntaan.

Teos on ajankohtainen analyysi maasta, joka on nyt kaikkien eurooppalaisten huulilla. Avaamalla keskeisiä poliittisia kädenvääntöjä se auttaa ymmärtämään esimerkiksi Britannian osallistumista Irakin sotaan ja päätöstä äänestää Skotlannin itsenäisyydestä sekä lopulta Euroopan unionissa pysymisestä.


Katso myös näitä tuotteita