Bakteerien planeetta

Vuento, Matti
Nimeke: Bakteerien planeetta
Tekijät: Vuento, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451490
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 398
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Terveys ja hyvinvointi
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 56.3 Yleinen mikrobiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: bakteerit, arkeonit, mikrobit, tartuntataudit, historia, maapallo
E-kirja, 2019
EPUB
21,00 €

Bakteereja on kaikkialla. Niitä majailee kallioperän uumenissa, merien syvänteissä, sisäilmassa ja ovenkahvoissa. Myös me itse olemme elinympäristöjä mikrobeille. Toiset niistä ovat liittolaisiamme, toiset voivat pahimmillaan viedä meiltä hengen.

Bakteerien planeetta on kattava, uusimpaan tutkimustietoon perustuva teos maapallon mikroskooppisen pienistä hallitsijoista, bakteereista ja arkeoneista, jotka ovat muovanneet valtakuntaansa ja sen elämää miljardien vuosien ajan. Ihmiskuntaa ne ovat piinanneet aiheuttamalla ruton ja kurkkumädän kaltaisia kulkutauteja sekä vaarallisia tulehduksia. Toisaalta bakteerit edistävät terveyttämme: esimerkiksi suolistobakteerien hyödyistä tiedetään koko ajan enemmän.

Teoksessa tarkastellaan bakteerien ja arkeonien merkitystä luonnossa sekä ihmisen terveydessä ja sairauksissa. Nykytutkijoita askarruttavien kysymysten kautta tähytään tulevaisuuteen. Millainen uhka on bakteerien antibioottiresistenssi? Voivatko bakteerit vauhdittaa vai kenties hillitä ilmastonmuutosta?


Katso myös näitä tuotteita