Ayn Rand — Kapitalismin valtiatar

Jalonen, Jussi
Nimeke: Ayn Rand — Kapitalismin valtiatar
Tekijät: Jalonen, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450288
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 395
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Talous
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 99 HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskunnalliset vaikuttajat, kirjailijat, filosofit, individualismi, kapitalismi, etiikka, aatehistoria, poliittinen historia
E-kirja, 2019
EPUB
21,00 €

Vuonna 2008 puhjennut finanssikriisi järisytti maailmantaloutta perustuksia myöten. Samalla se herätti kysymään, mitkä ovat kriisiin johtaneen talousajattelun moraaliset ja filosofiset perusteet. Vastausta etsivä törmää tavan takaa samaan, voimakkaitakin tunteita puolesta ja vastaan herättävään nimeen. Kuka on Ayn Rand?

Venäläis-yhdysvaltalainen Rand teki varsinaisen uransa elokuvakäsikirjoittajana ja romaanikirjailijana mutta halusi profiloitua myös filosofina ja markkinatalousteoreetikkona. Individualismin nimeen vannonut Rand oli kapitalismin moraalisuuden vankkumaton puolestapuhuja, josta tuli 1950-luvulta lähtien yhdysvaltalaisen taloudellisen oikeiston tärkeä taustavaikuttaja.

Ayn Rand - kapitalismin valtiatar kuvaa tämän moniulotteisen ja värikkään hahmon elämäntyötä kirjailijana, filosofina ja mielipidevaikuttajana. Kartoittamalla Randin ristiriitoja herättänyttä ajattelua ja sen jälkivaikutusta teos auttaa ymmärtämään Yhdysvaltoja toisen maailmansodan jälkeen mutta myös ajankohtaista poliittista ja taloudellista keskustelua Suomessa.


Katso myös näitä tuotteita