Avain kungfutselaisuuteen — Valittuja kirjoituksia kolmelta vuosituhannelta

Kallio, Jyrki
Nimeke: Avain kungfutselaisuuteen — Valittuja kirjoituksia kolmelta vuosituhannelta
Tekijät: Kallio, Jyrki (Toimittaja)
Kallio, Jyrki (Kääntäjä)
Nieminen, Pertti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523451582
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.3.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 416
Tuoteryhmät: Perusteokset
Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 11.9 Itämainen filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kungfutselaisuus, uskonnonfilosofia, itämainen filosofia, suuntaukset, elämänfilosofia, uskonto ja uskonnot, kaanonit (valikoimat), uskontohistoria
E-kirja, 2022
EPUB
19,00 €

Kungfutselaisuus on oppisuunta, joka on yli 2000 vuoden historiansa aikana rakentunut kiinteäksi osaksi itäaasialaisia yhteiskuntia. Kiinassa se vaikuttaa yhä vahvasti arvoihin, yhteiskunnallisiin käytäntöihin ja tapakulttuuriin. Kungfutselaisuudessa korostuvat perinnäistavat ja sosiaalisten roolien mukainen käytös.

Avain kungfutselaisuuteen kokoaa yksiin kansiin kiehtovia katkelmia kungfutselaisen kaanonin klassikoista sekä kaanoniin kuulumattomista, oppisuunnan kehitystä kuvaavista teksteistä. Se auttaa siten tutustumaan kungfutselaisuuteen ja sen laajoihin kehityskaariin helposti lähestyttävällä tavalla.

Teemoihin lukeutuvat toisaalta yhteiskunnallinen sopusointu, oikeamielinen hallinto, hierarkia ja kuuliaisuus sekä toisaalta yksilön vastuu ja vapaus kehittää itseään. Teoksen esittelemät ajattelijat pohtivat myös ihmisen luontoa sekä sitä, onko ihmisen kohtalo ennalta määrätty.


Katso myös näitä tuotteita