Avaimia menneisyyteen — Opas historiantutkimuksen menetelmiin

Danielsbacka, Mirkka; Hannikainen, Matti O.; Tepora, Tuomas
Nimeke: Avaimia menneisyyteen — Opas historiantutkimuksen menetelmiin
Tekijät: Danielsbacka, Mirkka (Toimittaja)
Hannikainen, Matti O. (Toimittaja)
Tepora, Tuomas (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451537
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.7.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 376
Tuoteryhmät: Historia
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiantutkimus, tutkimusmenetelmät, metodologia, historiankirjoitus, historiankäsitys, teoriat, käsitteet, lähdeaineisto, digitaaliset ihmistieteet, valokuvat, tulkinta, kvantitatiivinen tutkimus, poliittinen historia, aatehistoria, sosiaalihistoria, kulttuurihistoria, taloushistoria
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Historiantutkimuksessa on jo kauan sitten edetty pelkkää lähdekritiikkiä ja kontekstualisoimista pidemmälle, ja nykyisin alalla käytettyjen menetelmien kirjo on huomattavan laaja. Tuoretta ja kokoavaa suomenkielistä kirjallisuutta historiantutkimuksen menetelmistä on kuitenkin ollut niukasti.

Avaimia menneisyyteen paikkaa tämän puutteen ja esittelee monipuolisesti niin määrällisiä kuin laadullisia menetelmiä jälkikoloniaalisesta historiasta sukupuolihistoriaan ja kokemus- ja tunnehistoriaan. Kirjassa käsitellään myös esimerkiksi digitaalisen historiantutkimuksen menetelmiä sekä kausaalista selittämistä määrällisten menetelmien avulla.

Historiantutkimuksessa menetelmät ja teoriat kietoutuvat usein yhteen. Teos kannustaa historianopiskelijoita pohtimaan menetelmien ja historiallisen tiedon suhdetta ja toisaalta historiantutkijoita kiinnittämään enemmän huomiota käyttämiinsä menetelmiin ja tapaan tehdä tutkimusta.


Katso myös näitä tuotteita