Att forska i utveckling — En inledning

Koponen, Juhani; Lanki, Jari; Sato, Mariko; Kervinen, Anna
Nimeke: Att forska i utveckling — En inledning
Tekijät: Koponen, Juhani (Kirjoittaja)
Lanki, Jari (Kirjoittaja)
Sato, Mariko (Kirjoittaja)
Kervinen, Anna (Toimittaja)
Rosenlew, Anne (Kääntäjä)
Salokoski, Märta (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524954228
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 468
Tuoteryhmät: Historia
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 36.68 Kehitysmaiden taloudelliset olot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehitysmaat, kehitystutkimus, taloudellinen kehitys, globalisaatio, kansainvälinen talous, eriarvoisuus, kehityspolitiikka, globaali hallinta, muuttoliike, kaupungistuminen, ympäristökysymykset, sukupuolentutkimus
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Varför har invånare i olika delar av världen så olika levnadsförhållanden och livsvillkor? Var finns ursprungen till rikedom och fattigdom, till skillnaderna i ekonomisk och samhällelig utveckling och till den internationella ojämlikheten? Hur kan dessa påverkas? I enlighet med utvecklingsforskningens tillvägagångssätt reder ”Att forska i utveckling” ut bland annat dessa frågor med stöd av metoder från olika vetenskapsområden.

Boken behandlar utvecklingsforskningens teoretiska utgångspunkter, strömningar och principer samt olika förklaringsmodeller för utveckling. Den diskuterar hur den globala ojämlikheten upkommit och utvecklingsländernas ställning i världsekonomin. Skilt för sig granskas befolkningsfrågorna, överlevnadsstrategierna hos landsbygdsbefolkningen i utvecklingsländerna, urbaniseringen, könets betydelse samt miljön och den hållbara utvecklingen.

Det omfattande grundverket lämpar sig som lärobok och fungerar också utmärkt som ett uppslagsverk för den som intresserar sig för utvecklingsländer och stora globala frågor.


Katso myös näitä tuotteita