Arvojen yhteisö — Näkökulmia Euroopan unionin perusarvoihin

Tuominen, Hanna
Nimeke: Arvojen yhteisö — Näkökulmia Euroopan unionin perusarvoihin
Tekijät: Tuominen, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523454774
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2024
Ilmestymispäivä: 31.10.2024
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 32.51 Euroopan unioni
Pehmeäkantinen kirja, 2024

36,00 €

Vapaus, demokratia, tasa-arvo, oikeusvaltioperiaate sekä ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen muodostavat EU:n arvoperustan, mutta miten ne näkyvät unionin käytännön toiminnassa? Millä tavalla näitä arvoja haastetaan jännittyneessä maailmanpoliittisessa tilanteessa?
Arvokeskustelu on erityisen tärkeää nyt, kun Euroopan yhdentymiskehityksen taustalla ollut ajatus rauhasta on rikkoutunut. Sota Ukrainassa on vauhdittanut keskustelua EU:n laajentumisesta, ja arvot ohjaavat tätä kehitystä. Toisaalta arvoihin liittyvät myös Euroopan unionin keskeiset kiistanaiheet: maahanmuutto ja pakolaisuus haastavat vapaata liikkuvuutta, oikeusvaltiorikkomukset yhteistä eurooppalaista laillisuusjärjestelmää sekä kasvava eriarvoisuus tasa-arvon ihannetta. EU:n tulevaisuuden kohtalonkysymys liittyy myös kykyyn ja haluun nähdä kestävän kehityksen olennainen arvo.
Arvojen yhteisö selkeyttää keskustelua EU:n arvoista, arvioi niitä koskevien kiistojen politisoitumista ja viitoittaa tietä EU:n tulevaisuuteen.


Katso myös näitä tuotteita