Antropologia — Johdatus perusteisiin

Metcalf, Peter
Nimeke: Antropologia — Johdatus perusteisiin
Tekijät: Metcalf, Peter (Kirjoittaja)
Eräsaari, Matti (Kääntäjä)
Kallinen, Timo (Kääntäjä)
Uusihakala, Katja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524954846
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Perusteokset
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antropologia, tutkimushistoria, oppihistoria, käsitteenmuodostus, tutkimusmenetelmät, koulukunnat, kulttuuriantropologia, biologinen antropologia, sosiaaliantropologia, poliittinen antropologia, lingvistinen antropologia, lääketieteellinen antropologia, kulttuurierot, kulttuurintutkimus, antropologit
E-kirja, 2018
EPUB
23,00 €

Carl von Linne määritteli vielä vuonna 1757, että eurooppalaiset ovat ”keltaruskeahiuksisia ja sinisilmäisiä”. Tuntemattoman määrittely on historiassa osoittautunut oman elinpiirinsä sokeuttamille tutkijoille vaikeaksi. Esimerkiksi hirviöt, noidat ja puoli-ihmiset ovat kautta aikojen olleet käteviä kategorioita, joihin voi siivota itselle vieraat ja pelottavan tuntuiset olennot.

Antropologia esittelee kulttuurien tutkimuksen käytännön työtä, keskeisimmät tutkimusalat ja alan kehitystä. Kirjassa selvitetään, mitä kulttuurilla tarkoitetaan antropologian tutkimuskohteena ja millaisilla menetelmillä kulttuuria tutkitaan. Teoksessa virheelliset käsitykset erillisistä ihmisroduista romutetaan. Lisäksi selviää, miten järjestäytynyt yhteiskunta voi hyvin toimia ilman valtiomaista rakennetta tai erillistä johtajaa ja kuinka perhesuhteisiin ja kuolemaan suhtaudutaan eri puolilla maailmaa.

Esimerkit antropologian merkittävimmistä oivalluksista osoittavat, kuinka tärkeää muunlaisten kulttuurien tuntemus on sekä toisten että oman yhteiskunnan ilmiöiden ymmärtämisessä. Teos toimii johdatuksena antropologiaan opintojaan aloittavalle sekä helppotajuisena matkana maailman ympäri kielistä, kulttuureista ja uskonnoista kiinnostuneelle lukijalle.


Katso myös näitä tuotteita