Antisemitismin kirous — Kolme kriittistä esseetä

Sartre, Jean-Paul; Orwell, George; Bibó, István
Nimeke: Antisemitismin kirous — Kolme kriittistä esseetä
Tekijät: Sartre, Jean-Paul (Kirjoittaja)
Orwell, George (Kirjoittaja)
Bibó, István (Kirjoittaja)
Halmesvirta, Anssi (Kääntäjä)
Laine-Frigren, Tuomas (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452060
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 11.1.2023
Hinta: 37,00 € 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Klassikot
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Tiedä, mistä puhutaan
Kirjastoluokka: 32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntafilosofia, yhteiskuntakritiikki, antisemitismi, juutalaisvainot, asenteet, stereotypiat, etninen syrjintä, sodanjälkeinen aika, toinen maailmansota, aatehistoria
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Toisen maailmansodan kauhut pakottivat Jean-Paul Sartren, George Orwellin ja István Bibón kunkin tahollaan erittelemään juutalaisten kansanmurhaan kulminoituneen antisemitismin syntyä ja olemusta. Miten kaiken kuvittelukyvyn ulottumattomissa oleva oli voinut tapahtua?

Antisemitismin kirous kokoaa yksiin kansiin kolme heti sodan jälkeen kirjoitettua klassikkotekstiä. Sartre lähestyy aihetta piirtämällä kuvan ranskalaisen ”antisemiitin” psykologiasta, ja Orwell kirjoittaa omien havaintojensa pohjalta antisemitismin ilmenemismuodoista Englannissa. Bibó taas kuvaa Unkarin holokaustiin johtaneita historiallisia prosesseja ja pureutuu sikäläisen antisemitismin ytimeen. Hän pohtii samalla armottomia kysymyksiä vastuusta ja syyllisyydestä vuoden 1944 saksalaismiehityksen jälkeen.

Juutalaisvastaisuuteen sisältyviä myyttejä ja stereotypioita purkava teos auttaa hahmottamaan myös nykyisen antisemitismin taustoja sekä ylipäätään etnisten ja kulttuuristen ennakkoluulojen rakentumista. Kuten suomentajien taustoittavat osuudet kertovat, nämä ilmiöt eivät ole valitettavasti kadonneet mihinkään vaan pikemminkin saaneet uusia muotoja.


Katso myös näitä tuotteita