Antisemitismin kirous — Kolme kriittistä esseetä

Sartre, Jean-Paul; Orwell, George; Bibó, István
Nimeke: Antisemitismin kirous — Kolme kriittistä esseetä
Tekijät: Sartre, Jean-Paul (Kirjoittaja)
Orwell, George (Kirjoittaja)
Bibó, István (Kirjoittaja)
Halmesvirta, Anssi (Kääntäjä)
Laine-Frigren, Tuomas (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452060
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 17.1.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 17.1.2023
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Kirjastoluokka: 91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
Toisen maailmansodan kauhut pakottivat Jean-Paul Sartren, George Orwellin ja Istvan Bibon kunkin tahoillaan erittelemään juutalaisten kansanmurhaan kulminoituneen antisemitismin syntyä ja olemusta. Miten kaiken kuvittelukyvyn ulottumattomissa oleva oli voinut tapahtua?

Antisemitismin kirous kokoaa yksiin kansiin kolme heti sodan jälkeen kirjoitettua klassikkotekstiä. Sartre lähestyy aihetta piirtämällä kuvan ranskalaisen ”antisemiitin” psykologiasta, ja Orwell kirjoittaa omien havaintojensa pohjalta antisemitismin ilmenemismuodoista Englannissa. Bibo puolestaan kuvaa Unkarin holokaustiin johtaneita historiallisia prosesseja ja pureutuu sikäläisen antisemitismin ytimeen. Hän pohtii samalla armottomia kysymyksiä vastuusta ja syyllisyydestä vuoden 1944 saksalaismiehityksen jälkeen.

Juutalaisvastaisuuteen sisältyviä myyttejä ja stereotypioita purkava teos auttaa ymmärtämään myös nykyistä antisemitismiä sekä ylipäätään etnisten ja kulttuuristen ennakkoluulojen rakentumista. Kuten suomentajien taustoittavat osuudet kertovat, nämä ilmiöt eivät ole valitettavasti kadonneet mihinkään vaan pikemminkin saaneet uusia muotoja.


Katso myös näitä tuotteita