Antiikki ja me — Miksi antiikintutkimusta tarvitaan

Ahonen, Marke; Perälä, Mika; Vuolanto, Ville
Nimeke: Antiikki ja me — Miksi antiikintutkimusta tarvitaan
Tekijät: Ahonen, Marke (Toimittaja)
Perälä, Mika (Toimittaja)
Vuolanto, Ville (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452671
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.9.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.9.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Syksy 2024
Kirjastoluokka: 91.17 Vanha aika, antiikin historia
Antiikin perintö on olennainen osa eurooppalaista sivistystä ja identiteettiä. Se on läsnä kielissä ja kulttuurissa, tieteissä ja taiteissa, arvoissa ja ajattelumalleissa sekä yhteiskunnan rakenteissa.

Tämän perinnön tunteminen edellyttää antiikin tutkimusta ja opettamista yhä uusille sukupolville. Monitieteinen antiikintutkimus on tarpeen, jotta ymmärrämme muinaisten kreikkalaisten ja roomalaisten vaikutuksen arjessamme sekä osaamme tuottaa kriittistä tietoa ja vaihtoehtoisia tulevaisuudenkuvia.

Antiikki ja me esittelee suomalaista antiikintutkimusta, joka on vireää, korkeatasoista ja kansainvälisesti tunnustettua. Esillä ovat niin elävät kuolleet kielet, antiikin ajatusten pitkät jäljet kuin kirjallisuuden tosiklassikot.

Teos selvittää, millaista oli vihapuhe antiikissa ja mitä tiedetään naisista tuon ajan filosofiassa ja uskonnoissa. Oliko antiikin lääketieteestä mihinkään, ja miten kuolematon ankka liittyy roomalaiseen oikeuteen? Millaista on arjen ja unennäön kreikka, ja kuinka runous antaa nautintoa ja mielihyvää?


Katso myös näitä tuotteita