Antiikin viimeinen keisari — Kaarle Suuri ja läntisen Euroopan muotoutuminen antiikista keskiajalle

Lankila, Tommi P.
Nimeke: Antiikin viimeinen keisari — Kaarle Suuri ja läntisen Euroopan muotoutuminen antiikista keskiajalle
Tekijät: Lankila, Tommi P. (Kirjoittaja)
Lankila, Tommi P. (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452336
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.10.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 336
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 91.1 Vanha aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hallitsijat, kuninkaat, sotapäälliköt, yhtenäiskulttuuri, hajoaminen (ryhmät ja yhteisöt), frankit, imperiumit, laajeneminen, kulttuurivaikutukset, kristinusko, eurooppalaisuus, legendat, antiikki, varhaiskeskiaika, henkilöhistoria, historia
E-kirja, 2023
EPUB
19,00 €

Äänikirja, 2024
MP3
22,00 €

Kaarle Suuri hallitsi frankkien kuninkaana 46 vuotta ja liitti mahtavaan valtakuntaansa lähes koko läntisen Euroopan. Millainen henkilö ja hallitsija hän oli, ja mitä hän merkitsi aikalaisilleen ja myöhemmälle Euroopalle?

Antiikin viimeinen keisari piirtää pitkän kaaren antiikista varhaiskeskiaikaan. Avainkysymykseksi muodostuu, miten Välimeren alueen yhtenäiskulttuuri hajosi ja kuinka se lopulta frankkien ja Kaarle Suuren voimin muuttuu uudenlaiseksi Euroopaksi. Kun Kaarle kruunattiin Rooman keisariksi vuonna 800, oliko hän antiikin viimeinen tuulahdus vai keskiajan ensimmäinen airut?

Teoksen jälkipuoliskon muodostavat suomennokset kahdesta antiikin maallista elämäkertaperinnettä elvyttäneestä alkuperäistekstistä. Kaarlen hovissa vaikuttaneen Einhardin tekstistä tuli keskiajan perusteos, ja se loi Kaarle Suuresta elämää suuremman legendan. Notker Änkyttäjän kirjoitukset 880-luvulta ovat puolestaan leppoisia, inhimillisiä ja hauskojakin tarinoita hyvän hallitsijan perikuvaksi muodostuneesta Kaarlesta.


Katso myös näitä tuotteita