Ammatillinen koulutus ja yhteiskunnalliset eronteot

Brunila, Kristiina; Hakala, Katariina; Lahelma, Elina; Teittinen, Antti
Nimeke: Ammatillinen koulutus ja yhteiskunnalliset eronteot
Tekijät: Brunila, Kristiina (Toimittaja)
Hakala, Katariina (Toimittaja)
Lahelma, Elina (Toimittaja)
Teittinen, Antti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952798
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 305
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 38.542 Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieto, tasa-arvo, työhönsijoittuminen, segregaatio, työelämä, eriarvoisuus, kansalaisuus, osaaminen, toiseus, jatkuva koulutus, työllistyminen, eriytyminen, työmarkkinat, koulutusvalinnat, koulutusalat, ammatillinen erityisopetus, toisen asteen koulutus, ammatillinen koulutus
E-kirja, 2013
PDF
25,00 €

Miten koulutus toistaa ja tuottaa sosiaalisia eroja ja eriarvoisuuksia? Teos selvittää, miten koulutus- ja ammattialojen sosiaaliset erot ja hierarkiat rakentuvat. Siinä tarkastellaan, miten opiskelijat asettuvat eri aloille ja miten yhteiskunnalliset eronteot, kuten ikä, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, yhteiskuntaluokka, kulttuurinen tausta, erityisopetustausta, rikostausta ja vammaisuus, vaikuttavat työntekijäkansalaisuuden rakentumiseen.

Teos näyttää, miten ammatillinen koulutus, markkinatalousyhteiskunta, työelämä, uusliberalismi, eriarvoisuus ja kansalaisuus kytkeytyvät toisiinsa. Se on ajatuksia herättävää luettavaa koulutuspolitiikan päättäjille, opettajille ja opettajankouluttajille ja soveltuu myös oppikirjaksi yhteiskuntatieteisiin, kasvatustieteeseen ja opettajankoulutukseen.


Katso myös näitä tuotteita