Alusta alkuun

Hetemäki, Ilari; Fingerroos, Outi; Heikkilä, Tuomas; Rikkinen, Jouko
Nimeke: Alusta alkuun
Tekijät: Hetemäki, Ilari (Toimittaja)
Fingerroos, Outi (Toimittaja)
Heikkilä, Tuomas (Toimittaja)
Rikkinen, Jouko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452046
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.1.2023
Hinta: 21,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: aikakaudet, arvot (käsitykset), yhteiskuntakehitys, tiede, tutkimuskohteet, tieteenalat, kulttuurintutkimus, tieteidenvälisyys, haasteet (ongelmat), yhteiskunta, historia, tulevaisuus
E-kirja, 2023
EPUB
13,00 €

Milloin jokin aikakausi alkoi? Milloin Suomi syntyi, ja keitä olivat Suomen ensimmäiset asukkaat? Mistä on saanut alkunsa ihmiskieli? Alun määrittäminen on aina ollut vaikeaa. Voidaan esimerkiksi kysyä, milloin jokin perinne, laji tai luova idea on syntynyt. Määrittääkö alku myös loppua vai toisinpäin?

Vuoden 2023 Tieteen päivien kirja Alusta alkuun tuo esiin eri tieteenaloja yhdistäviä näkökulmia. Se kartoittaa historiallisia kehityskulkuja ja murroskohtia, tutkimusavauksia ja uusia alkuja sekä kurkistaa myös tulevaisuuteen.

Kirjasta selviää muun muassa, mitä uutta taiteellinen tutkimus tarjoaa luontokadon ja ympäristökriisin käsittämiseksi ja mitä mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntäminen tai kansalaistiede avaavat tutkimukselle. Siinä pureudutaan myös reiluun ruokamurrokseen, kaupunkisuunnitteluun ja tulevaisuuden teknologioihin.


Katso myös näitä tuotteita