Alussa oli murha — Johtolankoja rikoskirjallisuuteen

Arvas, Paula; Ruohonen, Voitto
Nimeke: Alussa oli murha — Johtolankoja rikoskirjallisuuteen
Tekijät: Arvas, Paula (Kirjoittaja)
Ruohonen, Voitto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953801
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 408
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 86.12 Kaunokirjallisuuden aihepiirien historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, rikoskirjallisuus, jännityskirjallisuus, aiheet, teemat (kerronta), henkilöt, genret, kirjailijat, kirjallisuudenhistoria
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Kuka murhasi ja kenet? Yli 150-vuotisen historiansa aikana rikoskirjallisuus on koukuttanut yhä uusia salapoliiseja haastamaan älykkyytensä ja ratkaisemaan arvoituksen ennen etsivää. Viime vuosikymmeninä dekkarista on tullut merkittävä kaunokirjallinen ja kulttuurinen ilmiö, joka ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Alussa oli murha tutkii rikoskirjallisuuden kehityskulkuja alun salapoliisi- ja arvoitusromaaneista nykyajan eko-, tekno- ja tieteistrillereihin. Mukana ovat tutut hahmot Sherlock Holmesista ja neiti Marplesta Harjunpäähän ja Harry Holeen. Nerokkaiden harrastelijasalapoliisien ja synkkien yksityisetsivien rinnalla rikoksia ratkaisevat niin kuolemansyyntutkijat, psykologit, toimittajat, hakkerit kuin ”tekniikan pojatkin”.

Teoksen punaisena lankana kulkee ajatus rikoskirjallisuuden jatkuvasta muutoksesta, kehityksestä ja sekoittumisesta omien alalajiensa kesken. Tämän päivän rikosromaanissa on samanaikaisesti tarjolla lukijan mielikuvitusta ja älyä kiihottavaa arvoituksellisuutta, poliisityön kuvausta, psykologisia elementtejä sekä suoraviivaista toimintaa parhaaseen trillerityyliin.


Katso myös näitä tuotteita