Aikuissosiaalityö — Tieto, käytäntö ja vaikuttavuus

Matthies, Aila-Leena; Svenlin, Anu-Riina; Turtiainen, Kati
Nimeke: Aikuissosiaalityö — Tieto, käytäntö ja vaikuttavuus
Tekijät: Matthies, Aila-Leena (Toimittaja)
Svenlin, Anu-Riina (Toimittaja)
Turtiainen, Kati (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451124
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Perusteokset
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Sosiaaliala
Kirjastoluokka: 37.23 Sosiaalipalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, aikuiset, aikuissosiaalityö, teoriat, toimijuus, asiakkaat, asiakkuus, osallisuus, varhainen tuki, paikallisuus, vaikuttavuus
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Aikuissosiaalityö on yhteiskunnallisesti merkittävä kenttä, jota ajankohtaiset ilmiöt työttömyydestä maahanmuuttoon muovaavat. Aikuisten parissa tehtävällä työllä on välillisiä vaikutuksia myös lapsiin ja vanhuksiin.

Teos tarjoaa tutkittua tietoa aikuissosiaalityön keskeisistä ilmiöistä. Se esittelee kokonaisvaltaisen teoreettisen mallin, jonka avulla voidaan tulkita ja kehittää aikuissosiaalityön vaikuttavuutta. Analyysin kohteena ovat aikuissosiaalityön yhteiskunnallinen konteksti ja asiakkaiden elämäntilanne, moniammatillinen ja asiakkaan oma toimijuus, työn sisältö eli interventiot sekä mekanismit ja vaikutukset.

Aikuissosiaalityö on suunnattu erityisesti sosiaalityön ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille, mutta lisäksi se toimii yleisempänä läpileikkauksena tästä yhteiskuntapolitiikan alueesta. Se herättelee myös keskustelua 2020-luvun aikuissosiaalityöstä ja sen asiakkaiden asemasta suhteessa yhteiskunnan eriarvoistaviin rakenteisiin.


Katso myös näitä tuotteita