Aika haastaa humanistit — Puheenvuoroja humanistisen tutkimuksen puolesta

Heikkilä, Tuomas; Niiniluoto, Ilkka
Nimeke: Aika haastaa humanistit — Puheenvuoroja humanistisen tutkimuksen puolesta
Tekijät: Heikkilä, Tuomas (Toimittaja)
Niiniluoto, Ilkka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452282
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.9.2023. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.9.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Syksy 2023
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
E-kirja, 2023
EPUB
19,00 €

Humanistinen tutkimus on ihmisyyden perustutkimusta. Sen kautta voi ymmärtää nykyhetkeä, ihmisiä ja identiteettejä sekä yksilöiden ja yhteiskunnan mennyttä, nykyistä ja tulevaa. Humanistinen tutkimus saa kuitenkin perustella olemassaolonsa ja oikeutuksensa kerta toisensa jälkeen, sillä sen tutkimustulokset eivät tuo suoria taloudellisia voittoja tai ole suoraviivaisesti hyödynnettävissä.

Aika haastaa humanistit on moniääninen teos, joka osoittaa, että humanistinen tutkimus on yhteiskunnalle viisas sijoitus, ei menoerä. Yhteiskunnan ja maailman suurimmat haasteet ja ilkeimmät ongelmat ovat ihmisen aiheuttamia, ja humanisteilla on tärkeä rooli niiden ratkaisemisessa. Siksi humanistinen – esimerkiksi ihmismielen, uskomusten, kulttuurin, historian ja kielten – tutkimus on tärkeää ja ajankohtaista.

Kirjoittajina on joukko asiantuntijoita, jotka jakavat teoksessa painavan näkemyksensä humanistisen tutkimuksen itseisarvosta ja vaikuttavuudesta erilaisilla sektoreilla, kuten historian tulkinnassa, päätöksenteossa, taiteessa, taloudessa ja mediassa.


Katso myös näitä tuotteita