Aika haastaa humanistit — Puheenvuoroja humanistisen tutkimuksen puolesta

Heikkilä, Tuomas; Niiniluoto, Ilkka
Nimeke: Aika haastaa humanistit — Puheenvuoroja humanistisen tutkimuksen puolesta
Tekijät: Heikkilä, Tuomas (Toimittaja)
Niiniluoto, Ilkka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452282
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.9.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Suomen suuret kysymykset
Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: humanistiset tieteet, tutkimus, vaikuttavuus, yhteiskunnalliset vaikutukset, merkitys (tärkeys), humanistiset alat, humanistit, arvot (käsitykset), sivistys, tiedepolitiikka, tutkimuspolitiikka, yliopistot, korkeakoulut
E-kirja, 2023
EPUB
19,00 €

Humanistinen tutkimus on ihmisyyden perustutkimusta. Sen avulla voi ymmärtää nykyhetkeä, ihmisiä ja identiteettejä sekä yksilöiden ja yhteiskunnan mennyttä, nykyistä ja tulevaa. Humanistinen tutkimus joutuu kuitenkin perustelemaan olemassaolonsa ja oikeutuksensa kerta toisensa jälkeen, sillä sen tulokset eivät näennäisesti tuo suoria taloudellisia voittoja tai ole suoraviivaisesti hyödynnettävissä.

Aika haastaa humanistit on moniääninen teos, joka osoittaa, että humanistinen tutkimus on yhteiskunnalle viisas sijoitus, ei menoerä. Yhteiskunnan ja maailman suurimmat haasteet ja ilkeimmät ongelmat ovat ihmisen aiheuttamia, ja humanisteilla on tärkeä rooli niiden ratkaisemisessa. Siksi esimerkiksi ihmismielen, uskomusten, kulttuurin, historian ja kielten tutkimus on tärkeää ja ajankohtaista.

Kirjoittajina on joukko asiantuntijoita, jotka tuovat teoksessa esille painavan näkemyksensä humanistisen tutkimuksen itseisarvosta ja vaikuttavuudesta erilaisilla keskeisillä elämänalueilla, kuten historian tulkinnassa, päätöksenteossa, taiteessa, taloudessa ja mediassa.


Katso myös näitä tuotteita