Afrikan loistavat kaupungit — Elämä roomalaisajan Pohjois-Afrikassa

Saastamoinen, Ari
Nimeke: Afrikan loistavat kaupungit — Elämä roomalaisajan Pohjois-Afrikassa
Tekijät: Saastamoinen, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951241
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K91.1 Vanha aika
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antiikki, yhteiskuntakuvaus, yhteiskuntarakenne, sosiaalinen kerrostuneisuus, hallinto, elinkeinot, uskonto ja uskonnot, kulttuuri, vapaa-aika, elämäntapa, elämänkaari, luonto, historia
E-kirja, 2009
PDF
22,00 €

Roomalaisen Afrikan synty on tuttua kouluhistorioista: Hannibal norsuineen, pitkällinen sota Italiassa, Karthagon valloitus ja täydellinen tuho. Mutta mitä Afrikassa tapahtui sen jälkeen, kun siitä oli tullut Rooman provinssi?

Afrikka oli vuosisatoja Rooman valtakunnan ydinaluetta. Siellä tuotettiin valtavasti viljaa, oliiviöljyä ja keramiikkaa. Taloudellinen vauraus mahdollisti yhteiskunnallisen ja kulttuurisen menestyksen; Afrikasta oli kotoisin muiden muassa ensimmäinen latinankielisen romaanin luoja Apuleius, ja juuri Afrikassa syntyi länsimainen kristillinen kirjallisuus.

Roomalaisen Afrikan yhteiskuntaa kuvataan tässä teoksessa silminnäkijöiden arkisten kertomusten kautta. Mitä tapahtui karkuriorjalle, joka kohtasi leijonan amfiteatterissa? Miten varakas Pudentilla vältti pakkoavioliiton? Miten lahjakas insinööri Nonius Datus rakennutti vesijohdon Saldaehen? Miksi nuori Augustinus näpisti naapurinsa päärynöitä? Millaisen puheen keisari Hadrianus piti Afrikan sotajoukoille? Miksi Scilliumin kristityt teloitettiin? Millaisia ohjeita Magon antoi maanviljelijöille? Kuka varasti Karthagon hopeasepiltä?

Teos tarjoaa monipuolisen valikoima kirjeitä, runoja, puheita, piirtokirjoituksia, esseitä, romaankatkelmia, seinäkirjoituksia, mosaiikkeja, mainoksia - kaikki suoraan latinasta tai kreikasta käännettyinä.

Teos on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys roomalaisesta provinssiyhteiskunnasta ja roomalaisen Afrikan historiasta. Se avaa suomenkieliselle lukijalle täysin uuden näkökulman niin Afrikkaan kuin antiikin aikaankin.


Katso myös näitä tuotteita