Afasia — Aikuisiän kielihäiriöiden aivoperusta ja kuntoutus

Klippi, Anu; Korpijaakko-Huuhka, Anna-Maija; Lehtihalmes, Matti; Rautakoski, Pirkko
Nimeke: Afasia — Aikuisiän kielihäiriöiden aivoperusta ja kuntoutus
Tekijät: Klippi, Anu (Toimittaja)
Korpijaakko-Huuhka, Anna-Maija (Toimittaja)
Lehtihalmes, Matti (Toimittaja)
Rautakoski, Pirkko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954402
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 443
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Perusteokset
Kirjastoluokka: 59.55 Hermosto. Neurologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: afasia, aikuiset, oireet, kielelliset häiriöt, puhehäiriöt, häiriöt, kirjoittaminen, ymmärtäminen, toiminta, aivot, sairaudet, aivovammat, arviointi, kuntoutus, diagnostiikka, aivotutkimus
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Afasiaksi kutsutaan aikuisiällä syntyneitä kielellisiä häiriöitä, jotka voivat ilmentyä niin puheessa ja sen ymmärtämisessä kuin lukemisessa ja kirjoittamisessakin. Viestintätaitojen ongelmat kaventavat sosiaalista elämää ja heikentävät elämänlaatua.

Kielen häiriöt koskettavat suoraan satojatuhansia aikuisia suomalaisia, ja määrä moninkertaistuu, kun mukaan lasketaan afaattisten ihmisten omaiset, ystävät ja työtoverit. Yleisimmin afasiaa aiheuttavat aivoverenkiertohäiriöt, mutta se vaikeuttaa yhä useammin myös esimerkiksi muistisairaiden vanhusten elämää.

Teoksessa esitellään kattavasti afasian syntymekanismeja, kielihäiriöiden tutkimista sekä kuntoutusmenetelmiä. Kuntouttamisessa auttavat aivotutkimuksen uusimmat tulokset: kielellisiä taitoja voidaan elvyttää, sillä vaurion jälkeen aivojen hermoverkostot muotoutuvat uudelleen. Tärkeintä on löytää keinoja, joiden avulla afaattinen ihminen pystyy kommunikoimaan arjen vuorovaikutustilanteissa.

Teoksen monipuolisessa kirjoittajakunnassa on logopedien lisäksi aivo- ja muistintutkimuksen, neurologian ja kielitieteen asiantuntijoita sekä puheterapeutteja.


Katso myös näitä tuotteita