Demokratian tulevaisuus


Demokraattisen järjestelmän juuret ulottuvat vuosituhansien taakse. Se on ollut historian saatossa merkittävä voima tasa-arvon ja rauhanomaisen yhteiselon toteuttamisessa, mutta ihmisiä on myös jätetty sen ulkopuolelle ja järjestelmä on ajoittain kokenut takaiskuja. Viime vuosina keskustelu diktatuurien noususta ja demokratian vastatuulesta on voimistunut. Uutisissa ovat nousseet esille niin valemedioiden uhka, vahvojen johtajien nousu kuin esimerkiksi sosiaalisten medioiden vastuu tiedon levityksessä.

Miltä demokratian tila näyttää nyt ja kuinka sitä voidaan ylläpitää myös tulevaisuudessa? Keskusteluun demokratiakehityksestä tarvitaan yhtä lailla historiallista ja filosofista taustoitusta kuin näkökulmia ajankohtaisista poliittisista virtauksista ja tulevaisuuden suuntaviivoistakin. Järjestelmän toimivuuden kannalta on ensiarvioista, että ihmiset pyrkivät dialogiin ja keskinäiseen kunnioitukseen. Voisiko esimerkiksi tekoäly auttaa ihmisten välisissä kohtaamisissa?
---
Demokratian tulevaisuus on osa Suuret kysymykset -kokonaisuutta, jossa esittelemme Suomeen ja maailmaan vaikuttavia merkittäviä ilmiöitä ja tarjoamme valikoimastamme lukuvinkkejä, joiden avulla teemoihin voi tutustua kokonaisuutena, monen tieteenalan näkökulmasta.
+
Tuotemuoto
+
Painosvuosi
+
Tekijä (1)
+
Sarja
+
Järjestys
+
Poista kaikki suodatukset

Loading
Venäjän palatseissa ja kaduilla
Kivinen, Markku; Vähäkylä, Leena
Gaudeamus, 2015
29,00 € (26,36 € alv 0 %)
  • Tuotetunnus 9789524953511
  • Pehmeäkantinen kirja
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää