Ympäristöetiikan perusteet

Oksanen, Markku
Nimeke: Ympäristöetiikan perusteet
Tekijät: Oksanen, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952316
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 17.1 Etiikka. Moraalifilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ympäristöfilosofia, arvot (käsitykset), moraali, luonto, ympäristökysymykset, etiikka, ympäristöetiikka
E-kirja, 2012
PDF
25,00 €

Pitääkö sutta suojella vai voidaanko susi kohdattaessa kaataa? Kuka on vastuussa 1600-luvulla hävinneen dodon sukupuutosta? Pitääkö ympäristöasioista päätettäessä painottaa tieteellistä asiantuntemusta vai paikallista maallikkoymmärrystä? Tuleeko luonnon monimuotoisuuden suojelun perustua vapaaehtoisuuteen vai pakottavaan lainsäädäntöön? Mitä tarkoitetaan luonnon terveydellä? Mitä on "planetaarinen lääketiede"?

Näitä ja monia muita vaikeita ja kiehtovia kysymyksiä pohditaan ympäristöetiikassa, joka on ympäristöä koskevien toimintatapojen ja niiden taustalla olevien käsitysten ja arvostusten järjestelmällistä ja kriittistä tutkimusta.

Ympäristöetiikan perusteet on tärkeä teos kaikille eettisiä kysymyksiä sekä ihmisen ja luonnon suhdetta pohtiville. Se paneutuu ympäristöetiikan peruskäsitteisiin, luonteeseen ja historiaan. Se soveltuu myös oppikirjaksi etenkin yliopistoihin.

VTT, filosofi Markku Oksanen toimii akatemiatutkijana Turun yliopistossa. Hänen erikoisalojaan ovat ympäristöfilosofia, etiikka, yhteiskuntafilosofia ja bioetiikka.


Katso myös näitä tuotteita