Yhdysvaltain demokratian synty — unionin idea ja amerikkalainen historiakäsitys

Helo, Ari
Nimeke: Yhdysvaltain demokratian synty — unionin idea ja amerikkalainen historiakäsitys
Tekijät: Helo, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953221
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 296
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Demokratian tulevaisuus
Kirjastoluokka: 98 MUIDEN MAANOSIEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valtiofilosofia, unionismi, ihanteet, demokratia, tasa-arvo, liittovaltio, historiankäsitys, amerikkalaiset, poliittinen historia, lainsäädäntö, perustuslait, valtiomuodot, historia
E-kirja, 2015
EPUB
25,00 €

Yhdysvaltain poliittinen järjestelmä tunnetaan ympäri maailman, ja liittovaltio vaalii yhä kuvaa Yhdysvalloista tasa-arvon ja demokratian ihanteiden varaan syntyneenä, perustuslaillisena yhteiskuntana. Vaikka unionimuotoisia perustuslakisopimuksia pidetään pyhinä ja koskemattomina, niiden synty oli vahvasti poliittinen prosessi.

Yhdysvaltain demokratian synty johdattaa unionin perustamiskauden aatehistoriaan ja nykyiseen yhdysvaltalaiseen poliittiseen ajatteluun, jotka yhdessä muodostavat pohjan kansalaisten historiakäsitykselle. Sen tunteminen on olennaista sekä nykyisen poliittisen toiminnan että yhdysvaltalaisen mielenmaiseman ymmärtämisessä. Teos sisältää myös uudet, selityksin varustetut suomennokset Yhdysvaltain tärkeimmistä poliittisista dokumenteista eli Itsenäisyysjulistuksesta (1776), Konfederaatioartikloista (1781), Federalistikirjoituksista (1787-1788) sekä Yhdysvaltain perustuslaista (1787) lisäyksineen. "Itsenäisyysjulistuksen historiallisesti tärkein osio on sen lyhyt johdantokappale, jossa puhutaan "itsestään selvistä totuuksista", että kaikki ihmiset on luotu tasa-arvoisiksi ja että heillä kaikilla on luovuttamattomia oikeuksia, kuten oikeudet elämään, vapauteen ja onnen tavoitteluun."


Katso myös näitä tuotteita