Virukset — Näkymättömät viholliset

Vuento, Matti
Nimeke: Virukset — Näkymättömät viholliset
Tekijät: Vuento, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953924
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 56.3 Yleinen mikrobiologia
Kansalliskirjaston asiasanat: virukset, virologia, virustaudit, tartuntataudit, epidemiat, pandemiat, rokotteet, hyötykäyttö, biotekniikka, lääketiede, historia
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2016
EPUB
25,00 €

Vain yksi aivastus riittää antamaan bussilliselle ihmisiä kausi-influenssan. Virukset, nuo bakteerejakin pienemmät näkymättömät viholliset lymyilevät hengitysilman lisäksi ovenkahvoissa, rahoissa ja valokatkaisimissa eli kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat ja liikkuvat. Yleensä viruksen invaasiosta ei ole isäntäeliölle huomattavaa haittaa, mutta vierailu voi olla myös tappava, kuten viime vuosikymmenten pandemioista on opittu.

Virukset vie silmiä avaavalle matkalle virusten ja virustautien kiehtovaan maailmaan. Se tutkii viruksia paitsi taudinaiheuttajina myös merkittävinä biologisina vaikuttajina eliömaailman tasapainossa ja evoluutiossa.

Teos kertoo virusten ominaisuuksista, lisääntymistavoista ja niiden keinoista tunkeutua solujen sisään. Se esittelee virustautien historiaa isorokosta ja espanjantaudista norovirukseen, herpekseen, ebolaan ja SARSiin sekä länsimaista kadonneeksi luultuun mutta paluun tehneeseen tuhkarokkoon. Lisäksi tarkastellaan haittaa aiheuttavia eläin- ja kasviviruksia. Teos selvittää myös virusten valjastamista hyötykäyttöön bioteknologiassa ja lääketieteessä.


Katso myös näitä tuotteita