Valta ja vastarinta uudessa maailmanjärjestyksessä

Gill, Stephen
Nimeke: Valta ja vastarinta uudessa maailmanjärjestyksessä
Tekijät: Gill, Stephen (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951593
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 332
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: K32.5 Kansainvälinen politiikka
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maailmanjärjestys, kansainvälinen politiikka, kansainvälinen talous, hegemonia, kapitalismi, uusliberalismi, globalisaatio, valta, vastarinta, poliittinen toiminta, kansainväliset suhteet, yhteiskuntateoriat
Valta ja vastarinta uudessa maailmanjärjestyksessä kuvaa toisen maailmansodan jälkeistä uutta maailmanjärjestystä, jossa on korostunut Yhdysvaltojen ylivalta politiikassa ja taloudessa. Teoksessa eritellään, miten tällaisen vallan ja sen synnyttämän vastarinnan muodot ja vaiheet ovat muokanneet maailmanjärjestystä.

Vastarinnan hillitsemiseen ja tukahduttamiseen valtiot käyttävät aiempaa hienovaraisempia pakkokeinoja. Tästä huolimatta on syntynyt uusliberalistiseen rakenneuudistukseen ja globaalistumiseen kohdistuvan vastarinnan malli. Enää ei rajoituta alhaalta nousevaan vastarintaan paikallisyhteisöissä eikä edes perinnäiseen kansalliseen vastarintaan. Sen rinnalla on noussut globaali vastarinta, joka hyödyntää uusia poliittisen toiminnan muotoja.

Vastarinta voi olla aktiivista tai passiivista, paikallista tai yleismaailmallista, kielteistä tai luovaa. Lisäksi se on henkilökohtaista ja poliittista. Usein vastarinnan johtajien teot antavat pontta kollektiiviselle toiminnalle - esimerkkeinä Mohandas Gandhi, Antonio Gramsci ja Nelson Mandela.


Katso myös näitä tuotteita