Ukrainan historia

Remy, Johannes
Nimeke: Ukrainan historia
Tekijät: Remy, Johannes (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953542
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 296
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 97.4 Ukraina
Kansalliskirjaston asiasanat: poliittinen historia, historia, Ukraina
E-kirja, 2015
EPUB
25,00 €

Ukraina on Venäjän jälkeen väkiluvultaan toiseksi suurin Itä-Euroopan valtio. Sen nykytapahtumat ovat heijastuneet EU-maiden energiahuoltoon asti. Maan epävakaa sisäpolitiikka ja vaihtelevat suhteet Venäjään ovat hidastaneet identiteetiltään yhtenäisen kansakunnan muotoutumista. Ukrainasta onkin sanottu, ettei se kuulu sen enempää itään kuin länteenkään.

Ukrainan historia ulottuu keskiajan Kiovan Rusista 900-luvulta nykypäivään. Mukana ovat tärkeät historialliset vaiheet ja käänteet kuten suuret kasakkasodat ja niitä seurannut autonomia Venäjän yhteydessä, ukrainalaisen nationalismin synty, itsenäisyys ja itsenäisyyssota, Neuvosto-Ukrainan suuri nälänhätä, ukrainalaisten nationalistien toiminta toisessa maailmansodassa ja Krimin kysymys.

Erityistä huomiota kiinnitetään kansallisuuskysymykseen, joka on tärkeä myös nyky-Ukrainan sisällä: maasta löytyy täysi kirjo kansallisia asenteita alkaen erittäin venäläisvastaisista kansallismielisistä niihin, jotka pitävät itseään venäläisinä.

Ukrainan historia on helposti lähestyttävä perusteos kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mistä maan nykyisessä konfliktissa on kysymys ja mitä kaikkea sen taustalla on.


Katso myös näitä tuotteita