Tieteen ja taiteen tunturit

Järvinen, Antero; Heikkilä, Tuomas; Lahti, Seppo
Nimeke: Tieteen ja taiteen tunturit
Tekijät: Järvinen, Antero (Toimittaja)
Heikkilä, Tuomas (Toimittaja)
Lahti, Seppo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953368
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 43,00 € (39,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 358
Tuoteryhmät: Kulttuuri ja taide
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
Kansalliskirjaston asiasanat: luonnontutkimus, tutkimusasemat, arktinen alue, luonto, biologia, eläimistö, kasvillisuus, tunturikasvillisuus, tunturit, vesistöt, geologia, fossiilit, biotaide, Kilpisjärvi, Lappi
Tieteen ja taiteen tunturit kuvaa suurtuntureiden ainutlaatuista luontoa, sen leviä, jäkäliä, kasveja, perhosia, kimalaisia, kaloja, lintuja ja nisäkkäitä. Mukana ovat myös alkumeren jälkifossiilit, jääkauden jälkeinen asutushistoria ja toisen maailmansodan loppuvaiheen maisemaan jättämät jäljet. Näin teos auttaa hahmottamaan luonnonilmiöiden valtavia luontaisia vuosivaihteluja ja laajempia rytmejä.

Kirjassa luodataan myös jylhän luonnon vaikutuksia perinteiseen kuva- ja sanataiteeseen sekä uusia uria aukovaan biotaiteeseen. Kokonaisuutta täydentävät alueella vaikuttaneiden merkkihenkilöiden elämäkerrat ja muistelukset. Visuaalisesti vaikuttavan teoksen runsas kuvitus ulottuu miljoonien vuosien takaisista fossiileista Pikku-Mallan yllä roihuaviin revontuliin. Teos perustuu Kilpisjärven biologisella asemalla 50 vuoden aikana kerättyyn tutkimustietoon. "Kilpisjärven biologinen asema on maamme ainoa arktinen/subarktinen tutkimusasema, eikä sen lähellä ole muita tutkimusasemia. Kilpisjärven asema toimii ainutlaatuisen suurtunturiluonnon keskellä eikä sen toimintoja voida harjoittaa missään muualla Suomessa."


Katso myös näitä tuotteita