Talous ja yhteiskuntateoria I — vanhan maailman talous ja suuri murros

Heiskala, Risto; Virtanen, Akseli
Nimeke: Talous ja yhteiskuntateoria I — vanhan maailman talous ja suuri murros
Tekijät: Heiskala, Risto (Toimittaja)
Virtanen, Akseli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516628885
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

E-kirja, 2011
PDF
25,00 €

Talous ja yhteiskuntateoria on laaja kolmeosainen esitys yhteiskuntateoreettista ja -filosofisista tavoista käsitteellistää talous.

Teossarja esittelee kattavasti erilaisia talousteorioita antiikista nykyaikaan sekä taloudellisen ajattelun tärkeimpiä teemoja aikakausien ja kulttuurien vaihdellessa. Sarja tarjoaa perustiedot mm. taloudesta antiikin ja keskiajan ajattelussa, poliittisen taloustieteen klassikoista, sosiologian ja taloustieteen klassisista ja moderneista esityksistä sekä näiden kritiikistä.

Vanhan maailman talous ja suuri murros seuraa talouden ja yhteiskunnan suhdetta sekä taloudellisen ajattelun vaiheita esivaltiollisista yhteiskunnista antiikin kautta keskiajalle ja islamilaiseen maailmaan sekä 1700-luvulta alkaneeseen "suureen murrokseen". Murroksen myötä vanhan maailman moraalis-poliittinen rakenne murtui. Sen korvasi modernin maailman talouskeskeinen ajatteluyhteiskunnallinen käytäntö: pappien ja sotilaiden maailmasta siirryttiin kauppiaiden maailmaan.

Nykyajattelua ennakoiden teoksessa tarkastellaan merkantilismia, klassista poliittista taloustiedettä ja Saksan historiallista koulukuntaa sekä nykytaloustieteen perustajia, marginalisteja, oletuksineen taloudellisesta ihmisestä, homo economicuksesta. Ajattelijoista esillä ovat muiden muassa Aristoteles, Adam Smith, David Ricardo, Karl Marx sekä modernin taloustieteen edelläkävijät William Stanley Jevons, Carl Menger ja Leon Walras.

Kirjoittajat ovat tunnettuja suomalaisia talous- ja yhteiskuntatieteilijöitä sekä historiantutkijoita. Talous ja yhteiskuntateoria soveltuu useiden tieteenalojen harrastajien käsikirjaksi - taloustieteistä sosiologiaan, filosofiasta aatehistoriaan


Katso myös näitä tuotteita