Suurkaupunki ja moderni elämä — kirjoituksia vuosilta 1895-1917

Simmel, Georg; Huuhtanen, Tiina
Nimeke: Suurkaupunki ja moderni elämä — kirjoituksia vuosilta 1895-1917
Tekijät: Simmel, Georg (Kirjoittaja)
Huuhtanen, Tiina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789516629080
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,00 € (28,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 217
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Kansalliskirjaston asiasanat: kaupunkisosiologia, moderni, elämäntapa, suurkaupungit, raha, sosiaaliset suhteet, muukalaisuus, estetiikka, sosiologia, muoti, tyyli, ateriat, sosiaalinen käyttäytyminen, tunteet, vuorovaikutus, häpeä, flirtti, rakkaus, Rooma, Firenze, Venetsia
E-kirja, 2006
PDF
22,00 €

Suurkaupunki ja moderni elämä tarjoaa kiehtovan ja monipuolisen kuvan Simmelin ajattelusta. Teoksen teemoina ovat moderni elämä, esteettisen sosiologia, kaupungit taideteoksina ja tunteiden sosiologia.

Georg Simmel (1858-1918) oli filosofi, sosiologi ja esteetikko, jota kiinnosti moderni elämä, suurkaupunki ja sen kulttuuri. Hänen kirjansa olivat myyntimenestyksiä, ja hänen luentonsa vetivät runsaasti kirjavaa kulttuuriyleisöä.

Viime vuosikymmeninä kiinnostus Simmelin ajattelua kohtaan on jälleen kasvanut. Esseissään Simmel tarkastelee nykyäänkin ajankohtaisia kaupunkilaisuuden, rahan ja muukalaisuuden kysymyksiä sekä muun muassa tyylin, muodin ja aterian luonnetta. Myös Simmelin analyysit hienotunteisuudesta, häpeästä, keimailusta ja rakkaudesta hätkähdyttävät tarkkanäköisyydellään. Teos on antoisaa luettavaa jokaiselle yhteiskunnasta, kulttuurista ja ajan ilmiöistä kiinnostuneelle.


Katso myös näitä tuotteita