Suomalaisen kansanuskon sanakirja

Pulkkinen, Risto; Lindfors, Stina
Nimeke: Suomalaisen kansanuskon sanakirja
Tekijät: Pulkkinen, Risto (Kirjoittaja)
Lindfors, Stina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954051
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 432
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 29.2 Suomalais-ugrilaisten kansojen muinaisuskonnot ja mytologiat
Kansalliskirjaston asiasanat: kansanusko, muinaisusko, mytologia, uskomukset, myytit, jumalat, yliluonnolliset olennot, ilmiöt, pyhät paikat, kansanperinne, luonnonpalvonta, luontosuhde, suomalaiset, saamelaiset, terminologia
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Mitä suomalaiset ajattelivat sammakosta, ja miten käärmeenpurema parannettiin? Mistä tulikettu tunnetaan? Kuinka saunassa sopii käyttäytyä, ja miksi jouluna viedään viljalyhde pihalle?

Suomalaisen kansanuskon sanakirja tarjoaa kiehtovan kokonaiskuvan muinaisten suomalaisten maailmankuvasta ja sen lainalaisuuksista: pyhistä eläimistä, jumalolennoista ja paikoista sekä magiasta ja arjen uskomuksista. Se näyttää, kuinka pyhyys oli läsnä kaikkialla, miten luonto ymmärrettiin kumppanina ja kuinka kristinusko ja pakanuus kietoutuivat yhteen kansanomaisessa ajattelussa. Teos sisältää myös keskeisimmät kalevalaiset nimet, paikat ja runoaihelmat. Suomalaisen perinteen ohella mukana ovat perusasiat saamelaisesta kansanuskosta.

Teoksessa voi seikkailla hakusanasta toiseen tai matkata järjestyksessä Aarnista ja Ahdista zombiin ja öylättiin. Suomalaisen kansanuskon sanakirja on oiva apuväline kirjallisuuden, taiteen, historian ja populaarikulttuurin harrastajalle, matkailijalle sekä työssään suomalaisuuden tai historian ilmiöitä kohtaavalle.


Katso myös näitä tuotteita