Sulautuva opetus - Uusi tapa opiskella ja opettaa

Joutsenvirta, Taina; Kukkonen, Arja
Nimeke: Sulautuva opetus - Uusi tapa opiskella ja opettaa
Tekijät: Joutsenvirta, Taina (Toimittaja)
Kukkonen, Arja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789515707659
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Palmenia
Sarja: Palmenia-sarja 55
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 227
Tuoteryhmät: Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: K38.4 Yliopistot. Korkeakoulut
Kansalliskirjaston asiasanat: sulautuva opetus, yliopistot, korkeakouluopetus, opetusmenetelmät, monimuoto-opetus, verkko-opetus, verkko-opiskelu, monimuoto-opiskelu, verkko-oppiminen, tutkimustyö, ohjaus, verkkopedagogiikka, yliopistopedagogiikka, verkkokurssit, oppimisympäristö, verkkokeskustelu, tieto- ja viestintätekniikka, opetus, tietotekniikka, osaaminen
Opetus ja opiskelu eivät ole enää aikaan tai paikaan sidottuja. Uudenlainen opiskeluympäristö asettaa opetuksen suunnittelijan eli opettajan uuteen tilanteeseen: Pysyäkö vanhassa, tutussa opetustavassa vai opetellako sellaisia opetustapoja, joihin itse ei ole koskaan omassa opiskelussaan törmännyt? Onko tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytössä mitään mieltä? Eihän opiskelijoiden oppiminen ole mitenkään muuttunut?

Sulautuva opetus (blended learning) on jo muutaman vuoden aikana ollut eräs yliopisto-opetuksen uudistukseen liittyvä termi, joka on laaja ja monella tavalla ymmärretty käsite. Sulautuva opetus tarkoittaa lähiopetuksen ja verkko-opetusmenetelmien yhdistämistä esim. lähiopetustilanteessa, lähiopetuksen ja verkkoopetuksen vuorottelua samalla kurssilla tai verkkokurssien ja lähiopetuskurssien yhdistämistä samaan opintokokonaisuuteen. Teoksessa tarkastellaan esimerkkien avulla, mitä sulautuva opetus on. Kirja soveltuu kaikille korkeakoulu- ja yliopisto-opettajille.


Katso myös näitä tuotteita