Sosiaalisen toiminnan perusta

Kotiranta, Tuija; Niemi, Petteri; Haaki, Raili
Nimeke: Sosiaalisen toiminnan perusta
Tekijät: Kotiranta, Tuija (Toimittaja)
Niemi, Petteri (Toimittaja)
Haaki, Raili (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951913
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: sosiaalisuus, yhteisöllisyys, sosiaalinen pääoma, hyvinvointi, sosiaalipolitiikka, sosiaalihuolto, sosiaalityö, hoivatyö, sosiaalinen käyttäytyminen, toimijuus, itsemäärääminen, toiminnan teoria, sosiaalitieteet
E-kirja, 2011
PDF
25,00 €

Ihmiset ovat luonnostaan ja välttämättä sosiaalisia, mutta sosiaalisuuden muodot vaihtelevat eri aikoina ja eri paikoissa. Sosiaalisen toiminnan perusta -teoksessa osoitetaan, kuinka monin tavoin inhimillinen toiminta, yhteisöllisyys ja hyvinvointi ovat sidoksissa sosiaalisuuteen ja kasvavat siitä.

Nyky-Suomessa sosiaalisuuden merkitystä ei aina täysin ymmärretä, mikä ilmenee esimerkiksi haettaessa taloudellisia säästöjä. Hyvin usein sosiaalitoimen resursseja vähennetään, eivätkä tämän suuntauksen vastustajat likikään aina saa ääntään kuuluviin asioista päätettäessä.

Teoksen tarjoamat käsitteet ja tutkimustulokset auttavat selkiyttämään ja perustelemaan sosiaalialan intressejä. Kirja tarjoaa diagnoosin sosiaalisuuden katoamisesta ja katsauksen sosiaalisen toiminnan tutkimuksen perinteisiin. Lisäksi siinä esitellään uusia tutkimustuloksia ja aloitteita. Se on suunnattu ennen kaikkea sosiaalialan ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille.


Katso myös näitä tuotteita