Solidaarisuus

Laitinen, Arto; Pessi, Anne Birgitta
Nimeke: Solidaarisuus
Tekijät: Laitinen, Arto (Toimittaja)
Pessi, Anne Birgitta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951722
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 344
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: solidaarisuus, yhteiskuntafilosofia, hyvinvointivaltio, arvot, auttaminen, altruismi, yhteisvastuu, kansainvälisyys, globalisaatio, ihmisoikeudet, monikulttuurisuus
E-kirja, 2011
PDF
19,00 €

Onko solidaarisuus vanhentunut juhlasana vai hyvän yhteiskunnan ydin? Hyvinvointivaltio kriisiytyy, globaali eriarvoisuus lisääntyy, tuloerot kasvavat, maahanmuuttoa kritisoidaan, islamia demonisoidaan. Johtajien palkkiot ovat kohonneet pilviin ja poliitikot ryvettyneet rahoitus- ja muissa kriiseissä. Muun muassa nämä puheenaiheet saavat pohtimaan erilaisten solidaarisuuksien tilaa ja tulevaisuutta.

Teoksessa lähestytään solidaarisuutta ennen ja tänään. Solidaarisuutta pohditaan sekä kuvaavana että arvottavana käsitteenä, sekä tavallisen yhdessä elämisen perustana että vallankumouksellisten poliittisten taistelujen inspiroijana. Kirjassa muistetaan myös, että solidaarisuudella on pimeä ja latistava puolensa. Solidaarisuutta tarkastellaan arkisista pienyhteisöistä kokonaisiin yhteiskuntiin, poliittisista liikkeistä koko ihmiskuntaan.


Katso myös näitä tuotteita