Shintolaisuus — Japanin kansallisuskonto

Vesterinen, Ilmari
Nimeke: Shintolaisuus — Japanin kansallisuskonto
Tekijät: Vesterinen, Ilmari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952385
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 303
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 29 EI-KRISTILLISET USKONNOT JA MYTOLOGIAT
Shintolaisuus on kokonaisesitys Japanin omalaatuisesta ja vanhakantaisesta uskonnosta, jonka juuret ovat shamanismissa ja animismissa. Teos esittelee shintolaisuuden keskeiset muodot ja olennaiset piirteet sekä valottaa kulttuurihistoriallisia olosuhteita, joissa shintolaisuus on syntynyt ja muuttunut.

Shintolaisuuden mytologisesti rikkaaseen maailmaan kuuluvat esivanhempien, sankarien ja suurmiesten palvonta, rituaalisen puhtauden vaatimus, moninaiset uhritoimitukset, rukoukset, pyhiinvaellukset, taide ja kauneus. Shintolaisuus näkyy arjessa monin tarvoin, ja se korostaa ihmissuhteita, paikallisuutta ja suvaitsevaisuutta. Myös luonnon elollistaminen ja palvonta sekä kunnioittava suhtautuminen luonnonilmiöihin kuuluvat shintolaisuuteen.

Ilmari Vesterinen on Jyväskylän yliopiston kulttuuriantropologian emeritusprofessori ja Helsingin yliopiston Japanin tutkimuksen dosentti. Hän on kirjoittanut mm. Japanista, Koreasta, Virosta, ainuista, hutteriiteista, amisheista, kielentutkimuksesta ja kulttuuriantropologian erityiskysymyksistä.


Katso myös näitä tuotteita