Ruokakulttuuri Islamin maissa

Hallenberg, Helena; Perho, Irmeli
Nimeke: Ruokakulttuuri Islamin maissa
Tekijät: Hallenberg, Helena (Kirjoittaja)
Perho, Irmeli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953146
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 479
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokakulttuuri, ruokaperinne, juomatavat, nautintoaineet, islamilainen kulttuuri, ruokaohjeet, muslimit
Kovakantinen kirja, 2010

43,00 €

Uusi nidottu laitos! Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee ruoka- ja nautintoaineiden kulttuurihistoriaa Lähi-idässä ja muissa islamin vaikutuspiiriin kuuluvissa maissa 500-luvulta profeetta Muhammadista nykypäivään saakka. Mitä Koraanissa ja muissa islamin peruslähteissä sanotaan ruoasta ja miten alun perin yksinkertaisesta ruokakulttuurista kehittyi hienostunutta kulinarismia?

Teos valottaa ruoka- ja nautintoaineiden erilaisia käyttötapoja niin beduiinien leirinuotioilla, keskiajan hallitsijoiden hoveissa ja nykypäivän aterioilla kuin Suomen muslimien keskuudessa. Se avaa kiehtovia näkymiä monipuoliseen ruokakulttuuriin, jonka kautta ruoka-aineita ja ruokalajeja kahvista kaalikääryleisiin on välittynyt maapallon laidalta toiselle.

Liitteenä on kattava kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan. Teoksen äärellä viihtyykin sekä ruoan historiasta kiinnostunut herkuttelija että ruoka-alan ammattilainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä.


Katso myös näitä tuotteita