Ruokakulttuuri islamin maissa

Hallenberg, Helena; Perho, Irmeli
Nimeke: Ruokakulttuuri islamin maissa
Tekijät: Hallenberg, Helena (Kirjoittaja)
Perho, Irmeli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951654
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 43,00 € (39,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 454
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: K68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokakulttuuri, ruokaperinne, juomatavat, nautintoaineet, islamilainen kulttuuri, ruokaohjeet, muslimit
Pehmeäkantinen kirja, 2014
Liepeelliset pehmeät kannet
5,00 €

Ruokakulttuuri islamin maissa avaa kiehtovia näkymiä laajaan ruokakulttuuriin. Teos kertoo, miten alun perin yksinkertainen ruokakulttuuri kehittyi hienostuneeksi kulinarismiksi ja miten eri ruoka- ja nautintoaineita on käytetty ja käytetään niin beduiinien leirinuotiolla kuin keskiajan hallitsijoiden pöydässä ja nykypäivän aterioilla, juhlia unohtamatta.

Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee myös Suomen muslimien kuten tataarien, kurdien ja somalien ruokakulttuurien kirjoa. Islamin maiden kautta on maapallon laidalta toiselle välittynyt niin yksittäisiä ruoka-aineita kuin ruokalajejakin: nautintoaineista tunnetuin on kahvi, jota ensimmäisinä joivat suufimystikot. Liitteenä on kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan.

Teoksen äärellä viihtyy jokainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä - niin ruoasta kiinnostunut herkuttelija kuin ruoka-alan ammattilainenkin.


Katso myös näitä tuotteita