Rasistinen Suomi

Puuronen, Vesa
Nimeke: Rasistinen Suomi
Tekijät: Puuronen, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951968
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
Kansalliskirjaston asiasanat: rasismi, syrjintä, etninen syrjintä, rodut, etniset vähemmistöt, etniset ryhmät, maahanmuuttajat, monikulttuurisuus, julkinen keskustelu, maahanmuutto, maahanmuuttopolitiikka, Suomi, Halla-aho, Jussi
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2011
PDF
25,00 €

Maassa maan tavalla on tutkimukseen perustuva ajankohtainen puheenvuoro keskustelussa maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurisuudesta. Siinä analysoidaan rasismin muotoja Suomessa ja esitellään rasismin tutkimuksen eri suuntauksia. Esille tulevat muun muassa venäläisvihan ilmenemismuodot Suomessa 1900-luvun alusta nykypäivään, saamelaisten syrjimisen eri muodot sekä Suomen oikeuslaitoksen suhtautuminen rasistisiin rikoksiin ja rasismin uhreihin.

Rasismin ilmenemistä suomalaisessa politiikassa hahmotetaan analysoimalla äärioikeistolaisten ideologisia näkemyksiä, eduskunnassa pidettyjä puheita ja tuoreita internetissä julkaistuja maahanmuuttokriittisiä aineistoja. Teoksessa hahmotellaan myös ei-rasistisen ja monikulttuurisen yhteiskunnan mahdollisuuksia. Lähtökohtana ovat monikulttuurisuuskäsitteen eri merkitykset sekä kokemukset monikulttuuristen yhteiskuntien rakentamisesta Suomessa ja muualla maailmassa.


Katso myös näitä tuotteita