Perspektiivi kuvataiteen historiassa

Vakkari, Johanna
Nimeke: Perspektiivi kuvataiteen historiassa
Tekijät: Vakkari, Johanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953573
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 419
Tuoteryhmät: Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 70.9 Yleinen taidehistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidehistoria, perspektiivi, kuvataide, taidekäsitykset, ihanteet, tila, aika, kolmiulotteisuus, kaksiulotteisuus, illuusiot, todellisuus, havaitseminen, näköhavainnot, historia
Perspektiivi tarkoittaa kolmiulotteista näkövaikutelmaa esineiden sijainnista ja etäisyydestä. Vaikutelma voidaan kuvataiteessa luoda eri keinoin.

Perspektiivi kuvataiteen historiassa käsittelee erilaisten perspektiivien käyttöä sekä tilan ja ajan kuvausta länsimaisessa kuvataiteessa antiikista 1900-luvulle ja nykyaikaan. Maalaustaiteen lisäksi tarkastellaan
veistotaidetta ja muita taidemuotoja. Teos selvittää, mitä ovat kultainen leikkaus, Polykleitoksen kaanon ja camera obscura, sekä esittelee antiikin maisemamaalauksen periaatteita, renessanssin perspektiivikäsityksiä ja barokin tilailluusioita. Myös 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuolen taide Manet’sta kubismiin ja Duchampiin on vahvasti esillä.

Kysymyksiä tarkastellaan kiinteässä yhteydessä tieteenhistoriaan ja optiikkaan, matematiikkaan, filosofiaan, teologiaan, lääketieteeseen, psykologiaan ja teknisiin keksintöihin. Teoksessa on runsas ja havainnollinen kuvitus.

Julkaistaan yhteistyössä Kuvataideakatemian kanssa.


Katso myös näitä tuotteita