Perhe murroksessa — kriittisen perhetutkimuksen jäljillä

Forsberg, Hannele; Nätkin, Ritva
Nimeke: Perhe murroksessa — kriittisen perhetutkimuksen jäljillä
Tekijät: Forsberg, Hannele (Toimittaja)
Nätkin, Ritva (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516628670
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perheet, tutkimus, perhesosiologia, arki, toimeentulo, äitiys, isyys, uusperheet, avioero, lapset (ikäryhmät), adoptio
E-kirja , 2010
PDF
22,00 €

Perhettä pidetään usein luonnollisena ja itsestään selvänä ilmiönä. Kriittinen perhetutkimus pyrkii purkamaan yksioikoista perheajattelua ja rakentamaan monitahoisempaa kuvaa perheestä.

Perhe murroksessa pureutuu perhe-elämän kipupisteisiin etsimällä uusia näkökulmia. Työn ja perheen yhteensovittamisen ongelmia tarkastellaan muun muassa lastenhoidon järjestämisen, perheen rahatalouden ja isyyspolitiikan kautta. Uusperheitä ja eron jälkeisiä perhesuhteita valotetaan eri suunnista, eikä huomiotta jää perhe-elämän perinteisinkään kiinnekohta, äitiys. Erikseen tarkastellaan yhä yleistyvän adoption periaatteita ja käytäntöjä. Kirjoituksissa pohditaan myös lasten hyvinvointia, kokemuksia ja tunteita perhe-elämän myllerryksessä: kuinka lapset itse kokevat uudenlaiset perheet tai perheväkivallan?

Perhe murroksessa perustuu viimeaikaiseen tutkimustietoon. Se soveltuu oppikirjaksi yhteiskuntatieteiden, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan opintoihin. Samalla teos tarjoaa tarpeellista tietoa näiden alojen ammattilaisille sekä kaikille perheiden kanssa työskenteleville ja perhe-elämästä kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita