Oppiva organisaatio — oppimisen, laadun ja tuottavuuden yhdistäminen

Sarala, Urpo; Sarala, Anita
Nimeke: Oppiva organisaatio — oppimisen, laadun ja tuottavuuden yhdistäminen
Tekijät: Sarala, Urpo (Kirjoittaja)
Sarala, Anita (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789515707871
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Palmenia
Sarja: Palmenia-sarja 69
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 214
Tuoteryhmät: Talous
Johtaminen
Kirjastoluokka: K38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oppiva organisaatio, oppiminen, organisaatiot, työyhteisöt, kehittäminen, johtaminen, laatu, laatujohtaminen, itseohjautuvuus, tiimityö
"Oppiva organisaatio ei ole yksittäinen työkalu, jonka ostamalla yrityksen voi äkkiä vääntää uudelle, tehokkaalle ja tuottavalle tielle. Se on paljon vaikeampi väline, koska se edellyttää uuden suunnan valintaa, uusien tavoitteiden asettamista ja organisaation kehittämisen tarkastelua oppimisen näkökulmasta." (Laatuviesti 2/96)

Työyhteisöjä ohjaavat monet teoriat ja mallit, mutta ovatko niiden taustalla olevat olettamukset realistisia? Muuttuuko organisaation toiminta, muuttuvatko työyhteisöt? Ja jos eivät muutu, miksi eivät? Onko kehittämisestä mitään hyötyä työn arjessa?

Organisaatioiden ja työyhteisöjen kehittämisessä on kirjoittajien mielestä tavoitejohtaminen, tulosjohtaminen ja laatuajattelu nähtävä tärkeinä välivaiheina kohti avointa, muuntautumiskykyistä ja itseohjautuvaa eli oppivaa organisaatiota. Käytännön kehittämistyön tueksi kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti oppivan organisaation kehittämismalli, jossa tavoitellaan oppimisen, laadun ja tuottavuuden yhdistämistä. Vastaamalla kirjassa esitettyihin testikysymyksiin voi itse kukin analysoida, onko oma organisaatio oppiva organisaatio.


Katso myös näitä tuotteita