Oikeat ja väärät arkkitehdit — 2000 vuotta arkkitehtuuriteoriaa

Penttilä, Timo
36,00 €
Nimeke: Oikeat ja väärät arkkitehdit — 2000 vuotta arkkitehtuuriteoriaa
Tekijät: Penttilä, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953115
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 317
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kulttuuri ja taide
Tammiale 31.12.–31.1.
Kirjastoluokka: 72.9 Arkkitehtuurin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehtuuri, taidefilosofia, taideteoriat, teoriat, estetiikka, historia, arkkitehdit, henkilöhistoria
Arkkitehti ja professori Timo Penttilän (1931-2011) postuumisti julkaistava teos on ensimmäinen arkkitehtuuriteorian historian esitys suomen kielellä ja yksissä kansissa.

Tarina alkaa antiikin klassikon Vitruviuksen teorioista, toisena tärkeänä hahmona esiintyy renessanssin Alberti ja modernismin periaatteet julistaa Le Corbusier. Nykyarkkitehdeista esillä ovat muiden muassa Peter Eisenman, Bernard Tschumi ja Jean Nouvel. Koska arkkitehtuuriteoreetikot ovat kuuluisien filosofien oppilaita, päähenkilöihin kuuluvat myös Aristoteles, Pythagoras, Wittgenstein, Heidegger ja Derrida.

Värikäs ja kärjekkäästikin kirjoitettu teos ei vain esittele arkkitehtuuriteorioita ja osoita niiden yhteyksiä filosofiaan vaan myös kritisoi niitä. Punaisena lankana on ajatus arkkitehtuurista ensisijaisesti käytännöllisenä alana.

Timo Penttilän arkkitehtuurista tunnetaan parhaiten Helsingin kaupunginteatteri. Pääkaupungin näkyviin maamerkkeihin kuuluvat hänen suunnittelemansa Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitokset. Tampereelle hän on suunnitellut Ratinan stadionin ja Sampolan.

Timo Penttilä (1931-2011), arkkitehti, professori.


Katso myös näitä tuotteita