Näkyvä käsi — kohti yhteishyvän taloutta

Felber, Christian
Nimeke: Näkyvä käsi — kohti yhteishyvän taloutta
Tekijät: Felber, Christian (Kirjoittaja)
Assmuth, Aino (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524953023
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 217
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Politiikka
Demokratian tulevaisuus
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talousjärjestelmät, vaihtoehdot, arvot (käsitykset), talouspolitiikka, demokratia, hyvinvointi, kestävä kehitys, oikeudenmukaisuus, eettisyys, yhteiskuntavastuu, yhteisöllisyys, hyvä elämä
Mitä tapahtuisi, jos talouden pelisäännöistä päätettäisiin demokraattisesti? Näkyvä käsi on kirja niille, jotka ovat kyllästyneitä mekaanisiin talousteorioihin ja politiikkaan vailla vaihtoehtoja. Se viitoittaa tietä yhteiskuntaan, jossa liiketoiminta palvelee ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Teos kuvaa konkreettisesti ja yleistajuisesti keinoja, joilla yrityksiä kannustetaan tuottamaan yhteistä hyvää, taloudellinen eriarvoistuminen pysäytetään ja rahoitussektorista tehdään kestävä. Teoksen ydin on vastuullisuuden mittaamiseen kehitetty yhteishyvälaskelma, joka ohjaa toimintaa jo useissa yrityksissä, kunnissa ja järjestöissä Keski-Euroopassa. Samalla Yhteishyvän talous tarjoaa tuoreita esimerkkejä ja ajatusmalleja muun muassa osuustoiminnasta, vihreästä taloudesta tai yritysvastuusta kiinnostuneille.

Itävaltalainen Christian Felber (s. 1972) on vapaa kirjoittaja ja nykytanssija, joka opettaa Wienin kauppakorkeakoulussa ja luennoi ympäri Eurooppaa. Hän on opiskellut mm. psykologiaa, sosiologiaa ja politiikan tutkimusta. Felber on julkaissut teoksen finanssikriisistä ja työskentelee kotimaassaan eettisen pankkitoiminnan käynnistämiseksi.


Katso myös näitä tuotteita