Naisia Venäjän kulttuurihistoriassa

Rosenholm, Arja; Salmenniemi, Suvi; Sorvari, Marja
Nimeke: Naisia Venäjän kulttuurihistoriassa
Tekijät: Rosenholm, Arja (Toimittaja)
Salmenniemi, Suvi (Toimittaja)
Sorvari, Marja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953337
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Historia
Sukupuolentutkimus
Kulttuuri ja taide
Tammiale
Kirjastoluokka: 97.1 Venäjä. Neuvostoliitto
Kansalliskirjaston asiasanat: 1700-luku, 1800-luku, 1900-luku, 2000-luku, naishistoria, naiset, naisen asema, ihanteet, naiseus, sukupuoliroolit, naisasialiikkeet, feminismi, tasa-arvo, sosiaalinen asema, yhteiskuntaluokat, yhteiskuntaolot, sukupuolentutkimus, kulttuurihistoria, henkilöhistoria, historia, Venäjä, Neuvostoliitto, Katariina, Venäjän keisarinna
E-kirja, 2014
EPUB
25,00 €

Venäjän historiaa on kirjoitettu paljolti suurmiesten kautta, ja suurelle yleisölle ovat tuttuja Lenin ja Hrustsov, Dostojevski ja Tolstoi. Mutta miten naiset ovat vaikuttaneet Venäjällä 1700-luvulta nykypäivään?

Naisia Venäjän kulttuurihistoriassa valottaa Venäjän historiaa lokakuun vallankumouksesta Pussy Riotiin, Katariina Suuren valtakaudesta Venäjän uusrikkaisiin liikenaisiin sekä kirjallisuussalongeista ja babuskojen mökeistä Kremlin kabinetteihin. Se esittelee taiteen, tieteen, uskonnon, talouselämän ja politiikan naisvaikuttajia ja kysyy, miten he ovat kulloinkin hakeneet omaa paikkaansa yhteiskunnassa ja mikä heidän kokemuksiaan yhdistää ja erottaa eri aikoina.

Yksittäisten naisten elämäntarinat sijoittuvat keskeisiä historiallisia tapahtumia vasten. Näin teos rakentaa monimuotoisen kuvan historiankirjoituksessa usein näkymättömäksi jääneistä ihmisistä ja ilmiöistä sekä samalla auttaa ymmärtämään venäläistä yhteiskuntaa ja mielenmaisemaa.

Teos on suunnattu Venäjän historiasta ja naishistoriasta kiinnostuneille, mutta se soveltuu myös kulttuurihistorian, sukupuolentutkimuksen, yhteiskuntatieteiden ja Venäjän tutkimuksen opintoihin.


Katso myös näitä tuotteita