Myrsky vodkalasissa — Kirjoituksia Suomesta, Venäjästä ja elämästä

Mustajoki, Arto
Nimeke: Myrsky vodkalasissa — Kirjoituksia Suomesta, Venäjästä ja elämästä
Tekijät: Mustajoki, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954112
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: professorit, yhteiskuntakuvaus, venäläisyys, naapuruus, tiedepolitiikka, tutkimus, yliopistot, juhlaperinne, promootiot, historia
E-kirja, 2016
EPUB
19,00 €

Voiko Venäjää ymmärtää? Miten naapurissa suhtaudutaan maailmaan? Entä miten muumit ja venäläinen sielunmaisema liittyvät yhteen?

Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoen uran monet säikeet punoutuvat yhteen lämpimässä ja kipakassa kirjoituskokoelmassa Myrsky vodkalasissa, jossa pohditaan niin Venäjän kuin kotimaankin kysymyksiä. Mustajoki tähyää teoksessa Suomen tulevaisuuteen ja tarjoaa kurkistuksen myös tiedepolitiikan areenoille sekä budjettileikkauksien koettelemaan yliopistoon. Työmatkat Krimille ja Turkmenistaniin taas avaavat uudella tavalla Venäjän muiden naapurimaiden todellisuutta.

Monipuolisista teksteistä välittyvät tutkijan intohimo tiedettä kohtaan, tiedekunnan dekaanin valta ja vastuu sekä aito kiinnostus ajankohtaisiin ilmiöihin – urheilua unohtamatta. Yhdistävänä teemana on toive siitä, että ihmiset ymmärtäisivät toisiaan ja malttaisivat syventyä aitoon dialogiin vaikeinakin aikoina.


Katso myös näitä tuotteita