Myrkkyjen maailma — Nuolimyrkystä sariiniin

Vuento, Matti
Nimeke: Myrkkyjen maailma — Nuolimyrkystä sariiniin
Tekijät: Vuento, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954495
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Ympäristö ja luonto
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 59.43 Lääkehoito. Lääkeaineoppi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: toksikologia, myrkyt, lääkkeet, lääkeaineet, myrkylliset aineet, toksiinit, myrkkykasvit, myrkkysienet, myrkkykäärmeet, myrkylliset eläimet, myrkyllisyys, myrkytykset, murha, sodat, historia
E-kirja, 2017
EPUB
23,00 €

Renessanssiajalla elänyt myrkkyjen tutkimuksen kantaisä Paracelsus oivalsi, ettei ole olemassa rohtoja ja myrkkyjä, on vain oikeita ja vääriä annostuksia. Myrkkyjen tärkein ominaisuus on niiden tappavuus jopa pieninä määrinä.

Yhden myrkky voi myös olla toisen parannuskeino. Tieteen avulla vaarallisista aineista on onnistuttu jalostamaan toimivia lääkkeitä, ja toisaalta elämisen kannalta tärkeät aineetkin voivat tappaa liiallisina määrinä. Myrkkyihin liittyvää salatietoa ovat vaalineet ja kehittäneet niin poppamiehet ja alkemistit kuin rikostutkijat, kemiallisen sodankäynnin asiantuntijat ja kuluttajatuotteita kehittävät biokemistitkin.

Myrkkyjen maailma -teoksessa matkataan myrkkyjen historiaan varhaisista kasvi- ja eläinmyrkyistä Kiinan, Intian ja Egyptin muinaisten valtakuntien kautta nykymaailman kemikaaleihin. Mikä on maailman vaarallisin tunnettu myrkky? Mikä huomaamaton aine tunnetaan myrkkyjen kuninkaana, kuninkaiden myrkkynä ja perimyspulverina, koska se on kaatanut sekä ylhäisiä että tavallista väkeä vuosisatojen ajan?


Katso myös näitä tuotteita