Muuttajat — kansainvälinen muuttoliike ja suomalainen yhteiskunta

Martikainen, Tuomas; Saukkonen, Pasi; Säävälä, Minna
Nimeke: Muuttajat — kansainvälinen muuttoliike ja suomalainen yhteiskunta
Tekijät: Martikainen, Tuomas (Toimittaja)
Saukkonen, Pasi (Toimittaja)
Säävälä, Minna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952927
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 39,00 € 31,20 € (28,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 376
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
Kansalliskirjaston asiasanat: maahanmuutto, maahanmuuttopolitiikka, maahanmuuttajat, hyvinvointi, asuminen, työmarkkina-asema, kielikysymys, koulutus, poliittinen osallistuminen, akkulturaatio, kansalaisyhteiskunta, media, muuttoliike, Suomi
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2013
PDF
20,00 €

Keitä ovat Suomen maahanmuuttajat, ja mistä he tulevat? Kuinka he pärjäävät työmarkkinoilla? Entä koulussa? Kuinka suomen kielen osaamista mitataan? Miten Suomen kansalaisuus myönnetään ulkomaalaisille? Mikä on maahanmuuttajien "toinen sukupolvi"? Muuttajat luo laajaan tutkimukseen perustuvan katsauksen suomalaiseen yhteiskuntaan, joka on muotoutumassa yhä kansainvälisemmäksi ja monietnisemmäksi. Kirja vastaa moniin muuttoliikkeisiin liittyviin ja usein kiivasta keskustelua herättäviin kysymyksiin.

Muuttajat on ensimmäinen kattava yleisesitys maahanmuutosta Suomeen 1990- ja 2000-luvuilla. Kirja on tarkoitettu käsi- ja oppikirjaksi aiheen parissa työskenteleville sekä ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskeleville, mutta se tarjoaa tärkeää perustietoa jokaiselle tulevaisuudesta kiinnostuneille kansalaisille. Omien tieteenalojensa kokeneet asiantuntijat tarkastelevat muun muassa muuttoliikkeiden sääntelyä, kotouttamispolitiikkaa, työmarkkinoita, asumista, koulutusta ja mediaa.


Katso myös näitä tuotteita