Monikulttuurisen maamme kirja — suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin lukukirja

Kenttälä, Marjukka; Koskela, Lasse; Pyhäniemi, Saija; Seppä, Tuomas
Nimeke: Monikulttuurisen maamme kirja — suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin lukukirja
Tekijät: Kenttälä, Marjukka (Toimittaja)
Koskela, Lasse (Toimittaja)
Pyhäniemi, Saija (Toimittaja)
Seppä, Tuomas (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952538
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 252
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Kirjastoluokka: K88.207
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurihistoria, kirjallisuudenhistoria, musiikinhistoria, suomen kieli, kulttuuri, kansallinen kulttuuri, suomalaisuus, Suomi-kuva, suomenkielinen kirjallisuus, sanoitukset, taiteilijat, kirjailijat, runoilijat, muusikot, oppikirjat
Monikulttuurisen maamme kirja johdattaa suomen kielen opiskelijat suomalaisten tekstien maailmaan sekä auttaa heitä ymmärtämään sanoja, asioita ja niiden taustoja. Teos valaisee Suomen historian keskeisiä tapahtumia ja selvittää suomalaisuuden peruspiirteitä. Se esittelee suomalaista kirjallisuutta ja kulttuuria runsain tekstinäyttein Runebergista Irwin Goodmaniin. Tekstien ymmärtämistä helpottavat niihin liitetyt taustatiedot ja vaikeiden sanojen selitykset. Mukana on myös tekstejä, jotka toistavat, muuntelevat tai tai pilkkaavat suomalaisen kulttuurin merkkiteoksia.

Teos ei pyri opettamaan samanlaista suomalaisuutta kaikille, vaan se lähtee ajatuksesta, että maassamme on aina ollut monenlaista suomalaisuutta. Monikulttuurisen maamme kirja on kiinnostavaa ja tarpeellista luettavaa sille, joka haluaa perehtyä suomalaiseen nykypäivään ja kulttuurisiin ilmiöihin. Se toimii oivana apuna sekä suomen kieltä ja suomalaista yhteiskuntaa vasta opiskelevalle että vuosikymmeniä muualla asuneelle suomenkieliselle paluumuuttajalle. Hauskaa luettavaa se on myös kenelle tahansa Suomessa asuvalle tai asuneelle, jolta monen asian syvempi kulttuurinen merkitys on mennyt sivu suun asian tuttuuden ja arkisuuden vuoksi.


Katso myös näitä tuotteita