Monikulttuurinen Suomi — etniset suhteet tutkimuksen valossa

Liebkind, Karmela
Nimeke: Monikulttuurinen Suomi — etniset suhteet tutkimuksen valossa
Tekijät: Liebkind, Karmela (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516627901
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Sosiaaliala
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: monikulttuurisuus, etniset vähemmistöt, etniset ryhmät, maahanmuuttajat, kokemukset, asenteet, etninen syrjintä, tutkimus
Monikulttuurinen Suomi tarjoaa uutta tutkimustietoa maahanmuuttajista Suomessa. Teos tarkastelee kulttuurien kohtaamista valtaväestön ja etnisten vähemmistöjen näkökulmasta: Onko suomalaista rasismia ja miten se ilmenee? Miltä syrjintä maahanmuuttajista tuntuu? Mitkä tekijät vaikuttavat maahanmuuttajanuorten hyvinvointiin? Kirjoitukset valottavat mm. eri ammattiryhmien suntautumista ulkomaalaisiin, somalinaisten kokemuksia suomalaisessa arjessa, maahanmuuttajanuorten arvomaailmaa ja heidän sopeutumistaan kouluun. Samalla pohditaan, miten maahanmuuttajien syrjäytymistä voidaan estää ja miten valtaväestön asenteisiin voidaan vaikuttaa. Kirjoitusten lähtökohdat ovat sosiologisia, sosiaalipsykologisia, psykologisia ja kulttuuriantropologisia.

Teos soveltuu sosiaalitieteiden, psykologian ja sosiaalialan oppikirjaksi koulutuksen eri asteilla. Samalla se on tarpeellinen tietolähde kaikille, jotka työssään kohtaavat maahanmuuttajia tai joita maahanmuuttajakysymykset muuten askarruttavat.


Katso myös näitä tuotteita