Mitä on filosofia?

Rydenfelt, Henrik; Kovalainen, Heikki
Nimeke: Mitä on filosofia?
Tekijät: Rydenfelt, Henrik (Toimittaja)
Kovalainen, Heikki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951531
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,00 € (28,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: K11 FILOSOFIA
Kansalliskirjaston asiasanat: filosofia, filosofit, luonnonfilosofia, metafysiikka, naturalismi (filosofia), uskonnonfilosofia, fenomenologia, psykoanalyysi, elämänfilosofia, yhteiskuntafilosofia, pragmatismi, estetiikka, muistaminen
E-kirja, 2010
PDF
22,00 €

Teoksessa suomalaiset filosofit pohtivat kysymystä filosofian olemuksesta ja perusteista. Mitä filosofia on? Millaisia asioita se tutkii? Onko filosofian tehtävä tarjota vastauksia vai esittää kysymyksiä? Onko filosofisiin ongelmiin mahdollista saada lopullisia ratkaisuja? Teoksessa tarkastellaan filosofian suhdetta tieteeseen, maailmaan, ihmisenä olemisen kysymyksiin ja yhteiskuntaan. Lisäksi tarkastellaan nykyfilosofian ja -filosofien suhdetta omaan perinteeseensä, filosofian historiaan. Mitä annettavaa filosofialla on arkipäivän eettisten ongelmien kanssa kamppailevalle ja omaa paikkaansa maailmassa aprikoivalle nykyihmiselle?

Mitä on filosofia? on kiehtovaa ja ajatuksia herättävää luettavaa kaikille filosofiasta kiinnostuneille.

FM Henrik Rydenfelt on tohtorikoulutettava Helsingin yliopistossa ja FM Heikki A. Kovalainen toimii tutkijana Tampereen yliopiston filosofian laitoksella. Gaudeamus on aiemmin julkaissut Heikki A. Kovalaisen teoksen Emerson ja filosofia (2007).

"2000-luvun alussa, silloin kun alettiin puhua teknokuplasta, vietin yhden lukukauden Los Angelesissa. Kaupunkiin saavuttuani asuin hotellissa ja etsin asuntoa hieman erikoisesti ilman autoa, ja vuokraisännäkseni sitten muodostunut mies kyyti minua muutamille mahdollisille kohteille. Kerroin hänelle olevani ammatti-filosofi, mutta aina silloin tällöin haaveilevani siitä, että tekisin joskus oikeaa työtä, "real work". Tämä ilmaus oli sijoitusasuntoja velaksi pitävälle [...] puolalaismiehelle tällaisessa yhteydessä aivan outo." (Mikko Yrjönsuuri, Filosofinen työ yhteiskunnassa)


Katso myös näitä tuotteita