Mielen salat

Ylikangas, Mikko
Nimeke: Mielen salat
Tekijät: Ylikangas, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954075
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Sarja: Tutkitusti
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 197
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 14.1 Psyyken rakenne ja toiminnot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: psyyke, tiedostamaton, tietoisuus, ajattelu, luovuus, tunteet, vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus, aivot, rakenne (ominaisuudet), kehitys, persoonallisuuden kehitys, psyykkinen kehitys, kognitiivinen kehitys, hyvinvointi
E-kirja, 2016
EPUB
19,00 €

Mistä syntyy tunne, että olet toisen kanssa ”samalla aaltopituudella”? Miksi unessa koetaan usein värikkäitä ja vaarallisiakin seikkailuja? Ihmismieli työskentelee ja vaikuttaa jokapäiväisessä elämässämme - myös nukkuessamme.

Ymmärrys mielen toiminnasta auttaa parantamaan ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Tieto edistää niin muistihäiriöisten hoitoa, neurologisesti sairaiden kuntoutusta kuin opetuksen ja koulutusjärjestelmän suunnitteluakin. Esimerkiksi digitaaliset opetusvälineet monipuolistavat opetusta, mutta vielä ei tiedetä, kuinka ne vaikuttavat tarkkaavaisuus- ja oppimiskykyyn.

Mielen salat -teoksessa psykologit, aivotutkijat, sosiologit ja muut asiantuntijat avaavat ovet ihmismielen ja aivojen toimintaan. Kirjassa tarkastellaan muun muassa oppimista, luovuutta, aivojen ja mielen kypsymistä, kulttuurien kohtaamista sekä yliluonnollisia kokemuksia. Niiden kautta selviää, miten aivot reagoivat kosketukseen, kuinka ystävystymisen ”mekaniikka” toimii ja millä tavoin katsekontakti voi hyödyttää niin opetuksessa kuin markkinoinnissakin.

Teos kuuluu Suomen Akatemian TUTKITUSTI-sarjaan.


Katso myös näitä tuotteita